lauantai 22. kesäkuuta 2013

ROSVOPAISTIA JUHANNUSAATTONA

 Monta kesää on isäntä puhunut rosvopaistin tekemisestä ja tänä Jussina sitten se tehtiin! Tässä isäntä käärii noin kahden kilon kokoista possun ulkofilekönttiä kääreeseen. Mukana menossa sipulia, paprikaa, porkkanaa, lanttua, mausteita, pekonia sekä hunajaa.


Se käärittiin ensin kostutettuihin leivinpapereihin ja kolme kerrosta vahvaa alumiinifoliota päälle. Sitten muutamia kostutettuja sanomalehtiä ympärille ja kanaverkon sisään...


Nuotiota poltettiin montussa aattona klo 7-12 ja edellisenä päivänäkin isäntä lämmitti kiviä ja maata koska savimaamme oli niin kosteaa.


Tässä on hiillos otettu pois, paisti laitettu kuoppaan ja hiekat päälle. Sitten odoteltiin 4 tuntia ja poltettiin
nuotiota edelleen koko hässäkän päällä ettei lämpö karkaa...

 Tässä meidän Rosvopaisti-Shamaani tarkkailee ettei nuotiosta pääse valkea loppumaan. Sää suosi myös eli oli juuri sopiva puolipilvinen päivä eikä liian kuuma., nimittäin nuotion vieressäkin kyllä tarkeni ;)


Saunatuvalla sitten söimme herkkua vakiopoppoolla eli mukana olivat isännän ja Luna-kisun lisäksi siskoni Linda sekä äitini ja isäni.Tässäpä rosvopaisti koko komeudessaan! Ylpeänä voimme sen esittää. Tuoksut voi melkeinpä tästä kuvastakin haistaa! Aika hyvä paisti ensimmäiseksi kerraksi. Tätä kokeilemme vielä uudestaankin.

Maistuvaa Juhannusta!

2 kommenttia:

  1. Onpa tuo mielenkiintoista puuhaa, ei olla koskaan kokeiltu.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen koklaamaan! Tosi hyvää tuli ja siinä oli mukavaa ohjelmanumeroa kun häärättiin nuotion ympärillä ;)

    VastaaPoista

Kiitän kommentistasi!