sunnuntai 8. helmikuuta 2015

LELUAARTEITANI ULLAKOLTA

 Eilen innostuin penkomaan vanhempiemme kodin ullakkoa ja löysin sieltä vanhoja lelujani. Tässä ensimmäisenä ihana possu, jonka äitini toi minulle tuliaiseksi Lontoon Harrods-tavaratalosta käydessään siskonsa luona. Possu röhkii ja saparo pyörii kun sitä liikuttaa lattialla ;)
 Tälläisen ompelukoneen sain joskus 70-luvulla joululahjaksi. Se on upea vieläkin mielestäni ja onneksi olen säilyttänyt sen alkuperäisessä laatikossaan. Lisäksi ohjekirja ja kaava-arkkikin on vielä tallella. Muistan kuinka sillä ompelin pienenä tyttönä ;)

 Tämä on ihana 45 vuotias pikku-hauveli. Nimeä en enää muista, mutta annan hänelle nimeksi vaikka "Vili".
 Hihii! Nämä peltiset sammakot oli hauskat. Tuo pienempi pomppi kun sen veti avaimella käyntiin ja tuo isompi pomppi myös ja samalla sen suu loksui auki ;) Harmi vaan kun avain on hukassa toisesta ja toinen on mennyt rikki...
 Tämä pellekin oli hieno "mekaaninen vempele" nimittäin kun sen veti käyntiin niin se kulki alla olevilla pyörillä eteenpäin ja aina välillä pyörähti ympäri.
 Tästä pellestä voin sanoa, että oli hauska hemmo kun osasi heittää kuperkeikkoja. Aika karun näköinen setä tuo on ja toisaalta aika pelottavan näköinen ;) Harmi vaan kun hänkään ei enää toimi. Voin vaan muistella minkä näköinen oli kuperkeikkoja tehdessään ;)
 Sillä on silmät ihan ristissä kuperkeikkojen heittämisestä ;DD
Domino-peliä on pelattu paljon. Kivat pienet pahviset kortit...Hmmm...mitähän niistä voisi askarrella ;) Leikkisää ja hauskaa sunnuntaita sinulle ja kiva kun sain esitellä näitä lelujani 45 vuoden takaa ;D

7 kommenttia:

 1. Hienoa, että ovat tallessa ja noin hyväkuntoisina!

  VastaaPoista
 2. Oi tässähän tulee omakin lapsuus mieleen! Nuo avaimella käyntiin vedettävät mekaaniset lelut on jotenkin niin ihania. Voi mitähän Luna olisi tuuminut kun sammakko olisi pomppinut vastaan leukojaan louskutellen :) Tuo possu on myös hauska.

  VastaaPoista
 3. Onpas paljon aarteita säilynytkin tallessa vuosien varrella. Ja voi että, ihana pikku koirakin, ja moikka vaan Vili, puolikaima. :)

  VastaaPoista
 4. Onpas ullakko kätkenytkin ihanat aarteet. Jännä ajatella pikkuSussua leikkimässä näillä leluilla. Nuo peltiset lelut ovat muuten haluttuja keräilijöiden parissa ja tosi kalliita.

  VastaaPoista
 5. Hei sanoit että olet jäänyt koukkuun tuonne Pinterestiin, kyselisin vähän siitä. Voiko niitä kuvia käyttää omissa projekteissa askartelussa/digitaiteessa vai saako niitä vain katsella? olen yrittäyt onkia tietoa mutta tuota en ole saanut selville:)

  VastaaPoista

Kiitän kommentistasi!